[11-12-2020] ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Β. Ντακότα ζητά από τους θετικούς στον κορονοϊό επαγγελματίες υγείας να συνεχίσουν να εργάζονται

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα, DougBurgu, ανέφερε ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που είναι θετικοί στον κορονοϊό αλλά δεν εκδηλώνουν συμπτώματα θα μπορούσαν να εργάζονται κανονικά.

Διαταγή, που είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές του CDCγια τον περιορισμό των ελλείψεων προσωπικού, θα επέτρεπε ασυμπτωματικούς υγειονομικούς υπαλλήλους που ήταν θετικοί σε μονάδες Covid-19 να θεραπεύουν αυτούς που ήδη έχουν κορονοϊό. Αλλά πολλοί θεωρούν ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους υπαλλήλους όσο και τους συναδέλφους τους, τη στιγμή που η Βόρεια Ντακότα βρίσκεται ενώπιον της πιο δύσκολης έξαρσης του ιού και αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης. 

Η νοσοκόμα LesleyMcKameyδήλωσε ότι «ανησυχούμε για κάποιον που πεθαίνει, ειλικρινά, επειδή δεν προλαβαίνουμε να φτάσουμε σε αυτόν εγκαίρως». Επισήμανε επίσης ότι έχει συνηθίσει στις 16 ώρες βάρδιας, στο να παρακάμπτεται το μεσημεριανό της, στο βραδινό τελετουργικό να ρίχνει όλα τα ρούχα της στο πλυντήριο και στο να κάνει μπάνιο μόλις περάσει την πόρτα του σπιτιού για να μη μολύνει τα παιδιά της, ενώ με αυτή τη διαταγή του κυβερνήτη δηλώνει σοκαρισμένη. Η McKameyαναφέρει ότι η διαταγή του Burgumείναι αντίθετη με ό,τι έχει διδαχθεί ως νοσοκόμα. «Αν οι διοικητές των νοσοκομείων αρχίσουν να αναγκάζουν το προσωπικό που είναι θετικό σε Covid-19 να πηγαίνουν στη δουλειά αυτό θα είναι τρομακτικό. Έχουμε εκπαιδευτεί να μην κάνουμε κακό και ζητώντας από τους νοσοκόμους να επιστρέψουν στη δουλειά αν και ασυμπτωματικοί ασθενείς του  Covid-19  θέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο, το ίδιο και τους συναδέλφους», αναφέρει. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το CovidTrackingProject, μόνο την τελευταία βδομάδα στη Βόρεια Ντακότα βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 περισσότεροι από 9.400. Περίπου ένας στους 12 κατοίκους της Βόρειας Ντακότα έχει μολυνθεί από τον ιό· περίπου ένας στους 1000 πέθανε. Στις αρχές Νοέμβρη σε όλη την πολιτεία της Βόρειας Ντακότα είχαν μείνει μόλις 12 κλίνες ΜΕΘ. Το  «LostontheFrontline», μία από κοινού προσπάθεια από τη Guardianκαι KaiserHealthNews, διερευνά τους θανάτους 1375 υγειονομικών υπαλλήλων που φαίνεται να έχουν πεθάνει από  Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας, σχεδόν 1/3 αυτών των υπαλλήλων ήταν νοσοκόμοι. 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι συγκλονισμένοι και εξαντλημένοι. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τη NationalNursesUnited, περισσότεροι από 70% νοσοκόμοι είπαν ότι ήταν φοβισμένοι μήπως προσβληθούν από τον Covid-19 και 80% είχαν φόβο μήπως μολύνουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Περισσότεροι από μισοί είπαν ότι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα ετοιμάζεται για ένα ακόμη ορόσημο: σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τους 250.000 θανάτους από τον Covid-19. Έλλειψη δράσης σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο έχει οδηγήσει πολλούς υγειονομικούς υπαλλήλους να θεωρούν ότι είναι παρατημένοι. Τη στιγμή έκδοσης της διαταγής αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Ντακότα δεν είχε εφαρμόσει οποιαδήποτε εντολή μάσκας σε όλη τη χώρα, παρά τις κατευθυντήριες γραμμές των εμπειρογνωμόνων ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη μετάδοση του ιού. Τελικώς, πρόσφατα ο κυβερνήτης της πολιτείας έδωσε εντολή τα άτομα να καλύψουν τα πρόσωπα τους μέσα σε εσωτερικές επιχειρήσεις, δημόσιους χώρους και υπαίθριους δημόσιους χώρους όπου η φυσική απόσταση μπορεί να είναι αδύνατη. Ο κυβερνήτης σε μία δήλωση τύπου  τόνισε ότι «οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας που εργάζονται ηρωικά στην πρώτη γραμμή χρειάζονται τη βοήθειά μας και τη χρειάζονται τώρα». 

Η νοσοκόμα McKameyείπε ότι δεν είχε χρόνο να επεξεργαστεί το άγχος των τελευταίων μηνών. Επικεντρώνεται στο να παραμένει υγιής, να προετοιμάσει αυτό που αναμένει ότι θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας και να διατηρήσει τους ασθενείς ζωντανούς. «Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε όσο πιο σκληρά μπορούμε, αλλά το να μας ζητά να έρθουμε ως πιθανή μολυσματική πηγή, είναι απλώς εξωφρενικό».

 

Πηγή: The Guardian 

Γεώργιος Κ. Βασιλειάδης - Stagiaire ΕΕΒ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates