[20-04-2021] ΗΠΑ: Υπό ψηφοφορία για να γίνει κακούργημα η ορμονική θεραπεία και η χειρουργική επέμβαση στους νεαρούς τρανς στην Αλαμπάμα

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι νεαροί τρανσέξουαλ στην Αλαμπάμα δεν μπορούν να υποβληθούν σε ορμονική θεραπεία, θεραπεία με ανασταλτικούς παράγοντες για την εφηβεία ή χειρουργική επέμβαση.

Η Γερουσία της πολιτείας ψήφισε για να κάνει τη πρακτική κακούργημα.

Οι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ κατά 23-4 για να εγκρίνουν το μέτρο, το οποίο έχει την ονομασία «Δράση για τη συμπόνια και τη προστασία των ευάλωτων παιδιών», που χρηματοδοτήθηκε από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Shay Shelnutt. Το νομοσχέδιο κατευθύνεται στη βουλή, η οποία έχει ήδη εγκρίνει ένα συνοδευτικό νομοσχέδιο.

Τα δύο νομοσχέδια θα καθιστούν κακούργημα για τους εργαζόμενους στον ιατρικό χώρο να παρέχουν σχετικές θεραπείες σε ανήλικους ηλικίας κάτω των 19 ετών. Οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών ή πρόστιμο 15.000$.Το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από το προσωπικό των σχολείων στην πολιτεία της Αλαμπάμα να δηλώνει στους γονείς εάν «η αντίληψη ενός ανηλίκου για το φύλο του/της δεν συμβιβάζεται με αυτό». Ουσιαστικά, οι δάσκαλοι θα έχουν την υποχρέωση να αποκαλύπτουν τους τρανσέξουαλ μαθητές στους κηδεμόνες τους - ανεξάρτητα από το αν είναι έτοιμοι οι ίδιοι να το κάνουν.  «Τα παιδιά δεν είναι αρκετά ώριμα για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις για χειρουργικές επεμβάσεις και ναρκωτικά», δήλωσε ο Shelnutt στο The Associated Press. «Η ουσία του θέματος είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά».

Ενώ παρόμοια μέτρα έχουν εξεταστεί κατά περιόδους σε ολόκληρη τη χώρα, η Αλαμπάμα θα είναι η πρώτη πολιτεία που θα εγκρίνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Οι γονείς, τα μέλη της κοινότητας των τρανσέξουαλ καθώς και εξειδικευμένοι ιατροί που αντιτίθενται στα νομοσχέδια δηλώνουν ότι είναι επικίνδυνα και ότι οι νομοθέτες δεν κατανοούν την ήδη δύσκολη διαδικασία για να λάβει κάποιο άτομο «φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου».

Τα νομοσχέδια «έρχονται σε αντίθεση με την ιατρική επιστήμη, τα ισχύοντα πρότυπα θεραπείας για τους νέους σε ηλικία, τρανς και τη βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια» ανέφερε σε δήλωση της η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Αλαμπάμα.«Οι νομοθέτες επιμένουν ότι γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για τους νεαρούς τρανς και αγνοούν τις συστάσεις των ιατρικών εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, και πολλά άλλα», δήλωσε η Allison Scott, διευθύντρια της Campaign for Southern Equality, την Τρίτη. «Διακινδυνεύει ουσιαστικά πολλές σανίδες σωτηρίας για ένα τρανσέξουαλ παιδί: Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό τους για να ζητήσουν βοήθεια και δεν μπορούν να ζητήσουν συμβουλές ή παρηγοριά από τους δασκάλους ή το σχολικό προσωπικό».

Εξετάζεται επίσης αυτήν τη στιγμή το νομοσχέδιο «Bill 391», το οποίο θα απαγορεύει στους νεαρούς τρανς να παίζουν σε σχολικές αθλητικές ομάδες που ευθυγραμμίζονται με την ταυτότητα του φύλου τους.  «Αυτή η νομοθεσία θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των νεαρών τρανς στην Αλαμπάμα. Έρχεται σε αντίθεση με τη συναίνεση μεγάλων ιατρικών ενώσεων και τα συντριπτικά στοιχεία που καταδεικνύουν πώς η επιβεβαίωση της ταυτότητάς για τους νεαρούς τρανς και τους μη δυαδικούς νέους μειώνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας και βελτιώνει την υγεία» δήλωσε την Τετάρτη ο Sam Brinton, αντιπρόεδρος για τη "Συνηγορία και Υποθέσεις Κράτους LGBTQ" στο "The Trevor Project". «Δεν υπάρχει καμία απολύτως “συμπόνια” στην απειλή που δέχονται οι ιατροί με φυλάκιση για την παροχή βέλτιστης πρακτικής φροντίδας στους νεαρούς trans οι οποίοι τη χρειάζονται για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν», πρόσθεσαν. «Και δεν υπάρχει “δικαιοσύνη“ στο να παραμεριστεί μια ομάδα νέων που αντιμετωπίζει ήδη σημαντικά αυξημένο κίνδυνο απόρριψης, εκφοβισμού και αυτοκτονίας».

Πηγή: CBSnews

Ανθή Τζερμπίνου - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates