[28-06-2021] Ισραήλ: Ένα χάπι από τη Pfizer ως ενδεχόμενη θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Η Pfizer πραγματοποιεί δοκιμές σε ανθρώπους για χάπι για τη θεραπεία του COVID, ελπίζοντας ότι θα είναι έτοιμη φέτος. Οι δοκιμές διεξάγονται στις ΗΠΑ και το Βέλγιο, με τον κολοσσό της φαρμακευτικής να λέει ότι είναι «αγώνας ενάντια στον χρόνο».

 

Δεκάδες εθελοντές έχουν αρχίσει να συμμετέχουν σε αρχικές δοκιμές για το θαυματουργό χάπι – θεραπεία της covid-19, το οποίο η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ελπίζει ότι θα είναι διαθέσιμο ως το τέλος του 2021, σύμφωνα με τη dailytelegraph. Η δοκιμή διεξάγεται σε δύο τοποθεσίες της Pfizer, μία στις ΗΠΑ και η άλλη στο Βέλγιο, και θα περιλαμβάνει έως και 60 εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών. Θα χωριστεί σε τρεις φάσεις που θα διαρκέσουν σε 145 ημέρες, με επιπλέον 28 ημέρες στο τέλος για «διαλογή και δοσολογία».

Η πρώτη φάση θα εξετάσει πόσο καλά είναι ανεκτό το νέο φάρμακο και αν υπάρχουν «σημαντικές παρενέργειες και πώς αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη λήψη τους», σύμφωνα με έγγραφα της Pfizer που ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει πολλαπλές δόσεις, ενώ η τρίτη θα εξετάσει την επίδραση της κατανάλωσης τροφής ταυτόχρονα.

Οι εθελοντές έχουν προειδοποιηθεί ότι το φάρμακο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ζώα, σύμφωνα με τα έγγραφα της Pfizer. Εάν οι δοκιμές δεν δείξουν παρενέργειες, το φάρμακο θα μπορούσε στη συνέχεια να δοκιμαστεί σε όσους έχουν εκτεθεί στον κορωνoϊό.

Στην καρδιά της έρευνας βρίσκεται ένα τεχνητό αντι-ιικό μόριο, το PF 07321332, ένας αναστολέας πρωτεάσης, ο οποίος αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες. Οι αναστολείς πρωτεάσης αποτελούν βασικό μέρος της θεραπείας για ασθενείς με HIV, αν και τα φάρμακα μπορεί να έχουν μακροχρόνιες παρενέργειες.

Οι δεσμοί με τον ιό HIV θα εξεταστούν επίσης στις δοκιμές, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν δόσεις ριτοναβίρης, ένα αντι-ιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία του HIV και θα βοηθήσει στην αύξηση της ποσότητας PF-07321332 στο αίμα των συμμετεχόντων.

 

Πηγή: Times of Israel

ΦανήΠαππού - Stagiaire ΕΕΒ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates