[30-06-2021] Καναδάς: Τρεις πολυσυντροφικοί γονείς αναγράφονται σε πιστοποιητικό γέννησης παιδιού στην Βρετανική Κολομβία

Ένα νέο κεφάλαιο στην Αναπαραγωγική Επανάσταση: ένα πολυσυντροφικό «ζεύγος τριών» στη Βρετανική Κολομβία πέτυχε σε δικαστική διαμάχη να καταγραφούν όλων τα ονόματα στο πιστοποιητικό γέννησης του μωρού τους.

 

Ο Μπιλ, η Ελίζα και η Ολίβια ζούσαν ως «τριάδα» από το 2017. Το μωρό, ο Κλαρκ, συνελήφθη μέσω σεξουαλικής επαφής μεταξύ του Μπιλ και της Έλίζα. Όμως, η Ολίβια προκάλεσε γαλουχία, ώστε να μπορεί να φροντίσει την Κλαρκ και ήταν η πρώτη που τον τάιζε μετά τη γέννησή του. Έκτοτε, οι τρεις σύντροφοι και το παιδί τους έχουν μια ενεργή οικογενειακή ζωή.

Στην απόφασή της, η Δικαστής Σάντρα Γουίλκινσον ανέφερε ότι υπήρχε κενό στον Νόμο περί Οικογενειακού Δικαίου της Βρετανικής Κολομβίας για αυτά τα «τρία αγαπημένα, στοργικά και εξαιρετικά ικανά άτομα» και τον γιο τους. Και, στην πραγματικότητα, ο νόμος μοιάζει να είναι ασυνεπής. Τα παιδιά που έχουν συλληφθεί με φυσικό τρόπο, μπορούν να έχουν μόνο έναν ή δύο γονείς στο πιστοποιητικό γέννησης. Τα παιδιά που συλλαμβάνονται μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορούν να έχουν «έναν ή περισσότερους» γονείς.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νομοθέτης δεν προέβλεψε την πιθανότητα ενός παιδιού να συλληφθεί μέσω σεξουαλικής επαφής και να έχει περισσότερους από δύο γονείς», λέει ο δικαστής Wilkinson.

Ο Jason Proctor, της CBC News, σχολίασε ότι αυτή είναι η πιο πρόσφατη απόφαση στα καναδικά δικαστήρια που επιτρέπει διάφορους σχηματισμούς τριών νόμιμων γονέων.

Η δικηγόρος της Ολίβια, CatherineWong, «ενθουσιάστηκε» από την απόφαση. «Είναι ένα σημάδι που βλέπουμε ότι ο νόμος πλησιάζει πραγματικά την πραγματικότητα των πολυσυντροφικών οικογενειών ή των πολυγονικών οικογενειών στη Βρετανική Κολομβία», δήλωσε η  Wong. «Υπό αυτή την έννοια, είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση επειδή αναγνωρίζει την ποικιλομορφία των οικογενειών στη Βρετανική Κολομβία και ότι ο νόμος δεν λειτουργούσε για όλες τις οικογένειες μέχρι τώρα».

Στη Βρετανική Κολομβία, αυτή η ποικιλομορφία περιλαμβάνει την πολυγαμία. Η μικρή πόλη Bountiful, όπως εύστοχα λέγεται, φιλοξενεί δύο φονταμενταλιστικές ομάδες των πολυγαμικών Μορμόνων, αν και η πολυγαμία είναι τεχνικά παράνομη. Μερικοί από τους πατριάρχες έχουν κριθεί ένοχοι για αυτό το έγκλημα, αλλά η κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας έχει εν γένει αρνηθεί να ασκήσει διώξεις.

Παρόλο που η νόμιμη καταγωγή ήταν το ζήτημα της πολυσυντροφικής σχέσης των Bill, Eliza και Olivia και ο μονογαμικός γάμος στο Bountiful, θα μπορούσε η νομικά αναγνωρισμένη πολυσυντροφικότητα να γίνει μια νομικά αναγνωρισμένη πολυγαμία;

Η πολυσυντροφικότητα έχει φτάσει να είναι υψίστης σημασίας ζήτημα και αλλού, επίσης. Την εβδομάδα αυτή, αρχές Μαΐου, οι NewYorkTimesπαρουσίασαν ένα αφιέρωμα από μια Φινλανδή γυναίκα με τίτλο «Το αγόρι μου έχει δύο συντρόφους. Πρέπει να γίνω η τρίτη του; Το μυαλό μου μπορούσε να εκλογικεύσει την πολυσυντροφικότητα, αλλά η καρδιά μου ‘επαναστατούσε’».

 

Πηγή: BioEdge

Καλλιόπη-Αργυρώ Τσιριγώτη - Stagiaire ΕΕΒ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates