Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

 

«Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής» 

Δ΄ Κύκλος 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2021

 

Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρουν για τέταρτη συνεχή χρονιά μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής.

Συνδιοργανώνουν και για το έτος 2021 εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος σημαντικών θεμάτων, όπως η αυτονομία των ασθενών, η δημόσια υγεία, η ευθανασία, η άμβλωση, οι νέες εφαρμογές στη Γενετική, η ευγονική, η τεχνητή νοημοσύνη, κ.λπ.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Σχολών Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών, αλλά και σε επαγγελματίες δικηγόρους, δικαστές, ιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.ά.

Περιλαμβάνει 12 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2021, εξ αποστάσεως με σύνδεση online. Οι συναντήσεις είναι δίωρες, ημέρα Πέμπτη και ώρες 17.00-19.00 κατά τις ημερομηνίες 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4, 22/4, ενώ στις 13/5/2021 θα γίνει παρουσίαση εργασιών.

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολούθησαν τουλάχιστον τα δέκα (10) από τα δώδεκα (12) σεμινάρια.

Για την παρακολούθηση, είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς θα υπάρχουν και εισηγητές από το εξωτερικό.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος (προεγγραφή) συμπληρώστε τα στοιχεία σας στον σύνδεσμο https://forms.gle/ZKEiBBXTNgkpWm6R6.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι: Συναίνεση ύστερα από ενημέρωση και κλινικές δοκιμές, Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Pregnancy termination, Προγεννητικός και προεμφυτευτικός έλεγχος, Μεταμοσχεύσεις, Artificial Intelligence, Κοινωνικές έρευνες, CRISPR, Bid data in research, Δημόσια Υγεία, Ευθανασία και Έρευνα σε ζώα. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και οι ιδιότητες των εισηγητών.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία πληρωμής προς όσους/όσες κάνουν προεγγραφή, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προ της έναρξης του Προγράμματος.

 

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates